6 naista teknologia-alalta, joita seurata

6.9.2018:

Alla on lyhyt esittely näistä naisista (Lähde: Lamia blog). Lue lisää …

“Jos tekoäly ja etiikka kiinnostavat, seuraa Meeri Haatajan Twitter-feediä.”

“Miracle Finlandin toimitusjohtaja Heli Helskyaholla on yli 20 vuoden kokemus tietokantasuunnittelusta. Blogissaan Helskyaho jakaa tietokantoihin liittyviä vinkkejä.”

“Verkkopalveluiden käytettävyys on tärkeää, mutta kuinka monta kertaa olet miettinyt, miten sivustosi palvelee sokeita käyttäjiä? Näkövammainen  Ronja Oja on sovellussuunnittelija ja digitaalisen saavutettavuuden puolestapuhuja ja paraurheilija.”

“Signaalihakkeri  Oona Räisänen on päässyt otsikoihin selvitettyään kopterin reitin ääninauhan avulla ja rakennettuaan kotiinsa reaaliaikaisen aikataulunäytön busseille. Blogissaan Räisänen raportoi kekseliäistä kokeiluistaan.”

“Linda Liukas on ohjelmoija ja lastenkirjailija, joka on käyttänyt kaikkia kykyjään (koodaus, kirjoittaminen, mielikuvitus ja kuvittaminen) levittääkseen koodauksen ilosanomaa lapsille. ”

“Mobiililaiteteknologiaa tutkii parhaillaan Irlannissa työskentelevä Ella Peltonen. Akateemisella urallaan Peltonen on muun muassa tutkinut millaista tietoa älypuhelimista on mahdollista kerätä ja miten tästä tiedosta voidaan prosessoida käyttäjää hyödyttävää informaatiota.”